Uværet: Stenger Dovrefjell igjen, og geleider ut biler som står på fjellet

Trøbbelet på fjellovergangene vedvarte utover søndagen.

DEL

Litt før klokka halv fem søndag ettermiddag kunngjorde Politiet i Innlandet på Twitter at E6 over Dovrefjell skulle stenges, og at biler som står på fjellet vil bli geleidet ut av entreprenør og politi.

Det ble meldt om flere biler som hadde kjært i grøfta, og politiet ville bistå ned å rekvirere bergingsbil.

Flere fjelloverganger har hatt utfordringen som følge av vind og snø i helga.

Fylkesveg 27 over Venabygdsfjellet har vært nattestengt, og skulle egentlig ha åpnet igjen søndag morgen. Det gjør den ikke. Vegtrafikksentralen øst melder om fortsatt uvær i fjellet, og at det vil bli foretatt en ny vurdering klokken 12 søndag.

Statens vegvesen melder søndag formiddag at vegen vil forbli stengt resten av dagen.

Over Dovre på E6 melder Statens vegvesen om disse forholdene: Vekslende bart i spor og snødekke, fare for glatte partier. Klokken 05:30 var det -3 grader, sørlig liten kuling og skyet.

Litt før klokka 12 søndag meldte vegtrafikksentralen at uværet har ført til at også E6 måtte stenge.

Anbefalt omkjøring er riksveg 3.

Litt før klokka to gikk meldingen ut på at Dovrefjell igjen var åpen, men at vegen kunne bli stengt på kort varsel.

For den som skal kjøre riksveg 3 over Kvikne ser det slik ut søndag morgen: Vekslende tynn is og bart. Klokken 05:15 var det -1 grad, sørlig laber bris og oppholdsvær.

For fylkesveg 705 Stuggudal-Brekken har vegvesenet følgende å melde: Snø- og isdekke. Klokken 05:10 var det var det -2 grad og sør-austlig laber bris.

Politiet i Trøndelag meldte søndag morgen i åttetida at det lå et tre over E6 på Oppdal. Da politiet rykket ut på veg til dette oppdraget, kom de over enda et tre som lå over E6. En nabo med motorsag kom ut, og politiet meldte at det løste seg. Vegtrafikksentralen ble varslet, melder politiet på Twitter, og entreprenør sendes ut.

– I dag vil man merke vindkastene mange steder østafjells. Vi har sendt ut gult farevarsel og de kraftigste vindkastene vil komme opp i 20-25 m/s, melder meteorologene fra Meteorologisk institutt på twitterkontoen til Yr.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken