Falske løfter om kommunesammenslåing

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerSenterpartiet vil ha tjenester nært folk og ta vare på hele Norge. Vi er derfor sterkt i mot å tvangssammenslå kommuner, da vi vet at de langsiktige konsekvensene vil bli sentralisering av både sykehjem, skoler, legesenter og NAV-kontor.

Høyres Kristian Tonning Riise gir falske løfter når han «garanterer» at ingen kommuner i Hedmark vil bli slått sammen med tvang. Tonning Riise sier det motsatte av det hans egen partileder forteller. Senest tirsdag 5. september ble Erna Solberg stilt følgende spørsmål av Fædrelandsvennen: Ønsker regjeringen å bruke tvang også i den kommende perioden? Her svarer Erna Solberg at «Det er det altfor tidlig å si noe om. Det beste er som alltid frivillige avtaler. Det er for tidlig å si hvordan det nye kapittelet blir, men det er ingen tvil om at det er behov for et nytt kapittel».  Tonning Riise later altså som han kan garantere for at det ikke blir tvang, når Høyres leder åpner for det motsatte.

I vår tvangssammenslo Høyre, Venstre og Frp 31  kommuner og 11 fylker. Som en konsekvens av dette, har disse partiene vedtatt å tvangsnedlegge Hedmark fylkeskommune, og gjøre Hedmark og Oppland til «Region Innlandet». Høyres nestledere Bent Høie og Jan Tore Sanner har begge sagt fra Stortingets talerstol at kommunereformen skal forsette – en kommunereform der tvang har vært brukt som virkemiddel.

Hvis du ønsker tjenester nært der du bor fremfor tvangsammenslåing og sentralisering, bør du stemme Senterpartiet.

Per Martin Sandtrøen

Stortingskandidat for Hedmark Senterparti

Ole Gustav Narud,

Ordfører i Åmot

Send inn leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags