Kjellmark: – Vi må ut av Robeklista før vi diskuterer sammenslåing

DEBATT: Motorferdsel i utmark, kommunereform, kulturminnevern og samferdsel ble debattert av politikere i Holtålen og Røros på Nilsenhjørnet tirsdag.

DEBATT: Motorferdsel i utmark, kommunereform, kulturminnevern og samferdsel ble debattert av politikere i Holtålen og Røros på Nilsenhjørnet tirsdag.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Høyres Ole Jørgen Kjellmark fastslo at kommunesammenslåinger bør utsettes til kommunen er ute av Robek-lista.

DEL

Det kom fram da kommunereformen ble diskutert på Nilsenhjørnet i en direktesendt debatt sendt på Retten.no, NRK og Nea Radio.

Thorbjørn Volden fra Ap Holtålen mente de hadde tre måter å tilnærme seg dette på.

– Vi kan vente å se, vi kan si ja uten forbehold eller vi kan som vi ønsker utrede ulike alternativer, før vi tar en folkeavstemning, sa Volden.

Heidi Greni, Sp Holtålen, understreket at man må snakke med innbyggerne, få fakta om fordeler og ulemper på bordet, og deretter få en folkeavstemning.

– Men mitt råd så langt er å si nei til kommunereformen, sa Greni.

Høyres Ole Jørgen Kjellmark viste til at Røros, Os og Holtålen samarbeider på mange områder allerede i dag på rådsmannsplanet.

– Slik sett er en sammenslåing fornuftig. Men når to av kommunene, Røros og Holtålen, er på Robeklista, mener jeg en sammenslåing kan bli vanskelig. Vi må ut av Robeklista før vi starter en diskusjon om sammenslåing, sa Kjellmar.

Debatten ble ledet av redaktør i Arbeidets Rett Nils Kåre Nesvold, redaksjonssjef i Nea Radio, Per Magne Moan og programleder Jøte Toftaker fra NRK Trøndelag.

I tillegg til kommunereformen ble det diskutert motorferdsel i utmark, kulturvern kontra utvikling i Bergstaden, samferdsel og en åpen spørsmålsrunde.

Du kan se debatten i sin helhet på Retten.no i løpet av onsdagen.

Artikkeltags