– En valgkamp uten valgflesk

KRF: Kjetil Lorentzen (foran t.v.) og Hans Erik Eidsvåg er nummer én og to på lista, og kumulerte. Ingrid Anette Moldstad (bak t.v.) er på tiende, Linn-Charlotte Jamt på tredje, og Gunhild H. Lorentzen på femte.

KRF: Kjetil Lorentzen (foran t.v.) og Hans Erik Eidsvåg er nummer én og to på lista, og kumulerte. Ingrid Anette Moldstad (bak t.v.) er på tiende, Linn-Charlotte Jamt på tredje, og Gunhild H. Lorentzen på femte.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– For oss blir det en valgkamp uten valgflesk, men med fokus på sårbare grupper og forebyggende arbeid, slår KrFs listetopp Kjetil Lorentzen fast.

DEL

TYNSET: Listetoer Hans Erik Eidsvåg presenterer Kristelig Folkeparti i Tynset som familiepartiet. De vil satse på både samlivskurs og foreldreveiledning.

– Disse temaene er de vanskeligste i livet, skyter Gunhild H. Lorentzen inn.

– Forebygging i stedet for å reparere, fortsetter Eidsvåg, og sier at KrF også vil ha igjen hybelkontakten, gjerne som et spleiselag mellom flere kommuner. Målet er å fange opp elever som strever og står i fare for å droppe ut av videregående skole.

Også reguleringstannlege i regionen ønsker KrF å jobbe for, og partiet vil også jobbe målrettet for 50 prosent pedagogisk dekning i barnehagen.

– Da er desentralisert utdanning viktig, og tilbudet har vi her, sier Linn-Charlotte Jamt, som selv er i ferd med å utdanne seg til barnehagelærer, samtidig som hun er i jobb.

Flyktninger

Lorentzen fortsetter med flyktningdebatten, og sier at den må dreie seg om mer enn at vi skal vise empati og omsorg.

– God integrering er avgjørende, og at kommunestyret vedtok flere språktreningsplasser, er bra. Vi må også ta hele kommunen i bruk når vi bosetter flyktninger. De kan være en berikelse for grendene, og opprettholde elevgrunnlag for skolene, sier Lorentzen.

Nei til Motrøkrysset

– Landbruket er en grunnstein, slår KrF fast når de snakker om befolkningsutvikling og arbeidsplasser.

– Det betyr at vi sier nei til å røre Motrøkrysset, og at vi ønsker å stimulere til mer nydyrking, fortsetter ordførerkandidaten.

Han legger til at en sentrumsdreining i politikken, er noe han ønsker for KrF. Om det betyr støtte til en Sp-ordfører, vil han ikke snakke om ennå.

– Jeg står på topp på lista vår, og markedsfører meg som ordførerkandidat, sier han.

Lorentzen har én periode bak seg i kommunestyret. Partiet tror det er realistisk at gruppa kan dobles til to.

Kontroll på økonomien i kommunen er KrF særdeles opptatt av, og hestekuren i helse og omsorg betegnes av Lorentzen som tøff, men han legger til at partiet mener dreiningen er riktig.

Artikkeltags