Test velgerhjelpen her!

LANSERER VELGERHJELP: Arbeidets Rett lanserer for første gang Velgerhjelpen på Retten.no. – Ta testen! Det kan bli en uhøytidelig og underholdende stund med fokus på politikk, sier redaktør og daglig leder Nils Kåre Nesvold.

LANSERER VELGERHJELP: Arbeidets Rett lanserer for første gang Velgerhjelpen på Retten.no. – Ta testen! Det kan bli en uhøytidelig og underholdende stund med fokus på politikk, sier redaktør og daglig leder Nils Kåre Nesvold.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Vi gir deg lokal velgerhjelp på nett for første gang.

DEL

Er du usikker på hvilket parti du skal stemme på? Da kan Velgerhjelpen være tingen.

Velgerhjelpen er som navnet tilsier en hjelp til å finne ut hvilket parti du bør stemme på. Velgerhjelpen finner du sentralt plassert på alle Arbeidets Retts digitale plattformer. Her blir du bedt om å svare på lokale og nasjonale politiske spørsmål. Tjenesten er utviklet for kommunene Holtålen, Røros, Os, Tolga, Tynset, Alvdal og Folldal.

Test ut velgerhjelpen her!

Partiene har svart

Partiene som stiller lister i Fjellregionen har svart på de lokale spørsmålene. Partiene sentralt har svart på de nasjonale spørsmålene.

– Etter hvert svar vil du få opp en graf som viser hvilke partier som er enig med deg i det aktuelle spørsmålet. Og til slutt vil du få en oversikt over hvilke partier som «scorer» mest i forhold til dine svar, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Arbeidets Rett, Nils Kåre Nesvold.

Ingen fasit

Nesvold sier at det er noen få spørsmål enkelte partier ikke har greid å svare på. Partiet vil da ikke få noen «score» på spørsmålet.

– Det største problemet har vært å finne spørsmål som virkelig skiller partiene fra hverandre. Det er viktig å poengtere at Velgerhjelpen ikke er en fasit uten mulige feilmarginer. Velgerhjelpen er mer et supplement enn et alternativ, og folk må selvfølgelig stemme ut fra en helhet, sier Nesvold.

Engasjement

– TA testen, gjør opp din mening om de politiske spørsmålene og få en liten pekepinn på hvilket parti som passer deg. Men ta testen for det den er. Det kan bli en uhøytidelig og underholdende stund med fokus på politikk, sier Nesvold.

Han sier at Velgerhjelpen er utviklet av Amedia sentralt i samarbeid med avisene. Redaksjonen i Arbeidets Rett har laget de lokale spørsmålene til politikerne.

– Velgerhjelpen er vår måte å få opp interessen rundt valget og kanskje få våre lesere til å engasjere seg, sier Nils Kåre Nesvold.

Artikkeltags