Vil gjerne sitte på vipp

VIPPEN: Os Krf 1. kandidat Thomas Engåvoll  (i midten) på vippen støttes av 2. kandidat Astrid Nyvoll. Videre fra Hedmark Krf, 1. kandidat Geir Byberg og 2. kandidat Kjell Bjørseth.  Til venstre, Elisabeth Wikan Heitdmann fra Vekst i Os, daglig leder i Os Entreprenør Per T. Oshaug. Foto: Christian Søberg

VIPPEN: Os Krf 1. kandidat Thomas Engåvoll (i midten) på vippen støttes av 2. kandidat Astrid Nyvoll. Videre fra Hedmark Krf, 1. kandidat Geir Byberg og 2. kandidat Kjell Bjørseth. Til venstre, Elisabeth Wikan Heitdmann fra Vekst i Os, daglig leder i Os Entreprenør Per T. Oshaug. Foto: Christian Søberg

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter to valgperioder uten egen liste håper Os KrF på en plass i kommunestyret. Og aller helst ønsker partiet å havne på vippen.

DEL

Listetopp Thomas Lervik Engåvoll syns det er vanskelig å spå noe sikkert om valgutfallet i Os.

– Det er svært uforutsigbart i år. Selv om det har gått noen år siden KrF selv stilte liste, håper vi at så mange som mulig støtter oss.

Selv ønsker han seg minst én plass i kommunestyret og gjerne at partiet kommer i vippeposisjon.

– Det vil både være sunt for lokalpolitikken og gjøre politikerrollen mer interessant, mener Engåvoll.

– Hvilket parti kan det være aktuelt å gi sin støtte til når forhandlingene etter valget tar til?

– I KrF har det vært tradisjon for å samarbeide med Senterpartiet. Vi ligger nærmest Sp i en del saker og vår politikk springer ut fra samme verdigrunnlag.

Løfte fram bedrifter

Nærings- og befolkningsutvikling er to viktige fanesaker for Os KrF.

– Det er vel noe alle partiene er enige om. Spørsmålet er hvilke virkemidler som må tas i bruk. Vi vil at en større del av statlige og regionale utviklingsmidler må kanaliseres ut i bedriftene. Og bedriftene må løftes fram som viktige samfunnsbyggere, mener partileder Astrid Nyvoll.

For det ikke uten grunn at Os KrF har lagt sitt programslipp til lokalene til Os Entreprenør AS.

– Denne bedriften har vist sitt ansvar som samfunnsaktør både ved å legge til rette for og bygge boliger på Nørnesjordet og gi folk jobb, poengterer Nyvoll.

Både hun og Engåvoll er klar på at bosetting av flyktninger kan bidra både til økt bosetting og økt sysselsetting i Os.

– Os har gode erfaringer med å bosette flyktninger, påpeker Engåvoll.

En annen sak som medfører mye «tannpine» er mangelen på kjeveortoped i regionen. Her ønsker Os KrF et spleiselag mellom kommuner og fylkeskommuner for å bedre dagens tilbud.

– Det er slettes ikke bra at barn og unge må reise 25 mil hver vei for å få behandling, mener Nyvoll.

Inge Morten Smedås

Artikkeltags