Vil redusere ordføreren

TOPPKANDIDATER: Dette er toppkandidatene i Os Ap i front Lill Anita Jensvold Larsen, midten Arne Grue og bak Jørn Gisle Dalbakk. Foto: Guril Bergersen

TOPPKANDIDATER: Dette er toppkandidatene i Os Ap i front Lill Anita Jensvold Larsen, midten Arne Grue og bak Jørn Gisle Dalbakk. Foto: Guril Bergersen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Os Arbeiderparti ønsker å redusere stillingsprosenten for ordføreren fra 100 til 60 prosent.

DEL

OS: – Det har vært for lite politiske møter og engasjement de siste fire årene, mener Jørn Gisle Dalbakk, 3.-kandidat til Os Ap.

Torsdag la de fram sitt partiprogram, men en sak partiet mener må gjøres noe med er ordførerrollen i Os kommune.

– Engasjement fra flere

– Vi ønsker at ordføreren får en 60 prosent stilling og varaordføreren som i dag en 20 prosent stilling. Da sparer man godtgjørelse som kan brukes på de andre formannskapsmedlemmene. For å få til vekst i Os må vi ha mer engasjement fra alle politikerne, sier ordførerkandidat Arne Grue.

Han mener det må prioriteres mer hva ordfører og varaordfører er med på.

Med sitatet «Os kommune skal bli den mest offensive kommunen i Fjellregionen, og et enda bedre sted å bo» har de lagt lista høyt.

– For å få til dette må alle bidra. Vi kan ikke bare være en bokommune. Vi må også skape flere arbeidsplasser, mener Grue.

For å få til det må det være ledige attraktive næringstomter til enhver tid, mener partiet. Partiet ønsker også at primærnæringen skal videreutvikles, men også at eksisterende bedrifter videreutvikles.

– Ofte kan det være lettere å øke antall arbeidsplasser i eksisterende bedrifter, mener Grue.

Flere boligtomter

Et av tiltakene for bostedsutvikling har partiet allerede lansert med gang og sykkelvei sammenhengende fra Dalsbygdakrysset til Røros langs fv. 30.

– For å tilby innbyggere spredt boligbygging må kommunen være mer delaktig med grunneiere for forarbeid for salg av tomter, mener Grue.

Utvikle sentrum

Utvikling av sentrum er også viktig for partiet.

– Det er viktig at det skjer ting i sentrum, mener Lill Anita Jensvold Larsen.

Hun mener kommune skal være en god medspiller til lag og foreninger.

For temaet om kommunereformen har ikke partiet tatt noe standpunkt.

– Vi mener det er feil å ta et standpunkt før utredningen om ulike alternativer er ferdig. Siden valget nå blir før utredningen er ferdig ønsker vi at det arrangeres rådgivende folkeavstemning før endelig vedtak fattes, sier Grue.

Guril Bergersen

901 52 982

guril@retten.no

Artikkeltags