Kjempevalg for Samlingslista i Folldal

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Og Hilde Frankmo Tveråen har begynt å tenke på rollen som ordfører i Folldal.

DEL

Samlingslista i Folldal gjorde et kjempevalg og fikk en firedel av stemmene, nærmere bestemt 24,4 prosent.

Se valgresultatet i Folldal

Dermed ligger mye til rette for at Arbeiderpartiets Hilde Frankmo Tveråen blir ny ordfører i gruvebygda selv etter et historisk dårlig valg.

- Jeg har begynt å tenke tanken, men vi står foran forhandlinger, sier Hilde Franmo Tveråen til Arbeidets Rett mandag kveld.

Etter hva Retten forstår er det et langt bedre forhold mellom Ap og Samlingslista enn der er mellom Senterpartiet og Samlingslista. Men det er foreløpige antakelser.

Brit Kværness, som topper Samlingslista uten noen kumulerte, er svært tilfreds med resultatet.

Ydmyk for støtta

Vi takker velgerne for god støtte, og ydmyke for støtta vi har fått her. Det er mer enn hva vi turte å håpe på. Foreløpig har både Rødt, SV og Sp antydet at de ikke ønsker å samarbeide med Samlingslista, men nå har vi et konkret valgresultat. Nå blir det forhandlinger. Vi vet foreløpig ikke hvem som faktisk kommer inn i kommunestyret, sier Brit Kværness.

- Vi vil stå på for de viktige sakene, og det er å jobbe i fellesskap for Folldals-samfunnet, fortsetter Kværness.

Sp tilbake

Senterpartiet gikk tilbake med mer enn 6 prosent til 38 prosent, mens Arbeiderpartiet gikk enda mer tilbake, med 14,4 til 30,3. Rødt fikk 4,5 prosent, og de stilte ikke til valg sist. Rødt kan få inn en representant, men det må fintellinga vise. SV er antakelig ute av kommunestyret i Folldal med 2,9 prosent.

I linkene under ser du valgresultater når de blir klare

Røros

Tynset

Alvdal

Tolga

Holtålen

Folldal

Os

Artikkeltags