Første kvinnelige ordfører i Os

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Runa Finborud blir ordfører de neste fire år i Os med over 50 prosent av stemmer.

-  Det har vært veldig åpent. Vi har gått fra tre til fire lister i kommunen og valgkampen har vært veldig spennende, sier Runa Finborud.

Os kommunes stod forran et skifte av ordfører i Os kommune. Sittende ordfører Arnfinn Nergård har valgt og ikke stille til kommunevalget i år, og har heller sagt ja til å stille på Fylkeslista. SV har hatt ny toppkandidat ved Roar Aksdal. Krf har stilt liste i år med Tomas Engåvoll på topp. Og for Ap har det vært tidligere ordfører Arne Grue som har stått øverst på lista.

Runa Finborud blir første kvinnelige ordfører i Os kommune.

-  Jeg har ikke tatt det helt innover meg ennå tror jeg. Resultatet kom så plutselig, ler Finborud.

Hun er veldig glad og er ydmyk for at velgerne har vist Senterpartiet tilliten.

-  Vi var spent på hvordan det ville slå ut at Arnfinn ikke stilte og at KrF hadde liste i år. Vi var klar over at vi ville miste noen av stemmene over til dem, forklarer Finborud.

Hun tar et lite forbehold om fintellingen, men det ser ut til at Sp alene vil få flertall i kommunestyret.

-  Vi skal forvalte flertallet godt. Vi vet det er en forventning fra de andre partiene at vi skal klare å holde engasjementet, som har vært de siste ukene  under valgkampen, i tiden framover også, sier Finborud.

Arne Grue mener at det beste hadde vært om ikke et parti hadde sittet med rent flertall.

-  Det beste utfallet hadde vært om det ikke hadde vært rent flertall. Nå er det Senterpartiet som sitter med ballen om det vil bli et samarbeid i kommunestyret eller ikke. Hvis man ikke har rent flertall må man jobbe mer enn andre, sier Grue.

I linkene under ser du valgresultater når de blir klare

Røros

Tynset

Alvdal

Tolga

Holtålen

Folldal

Os

Artikkeltags