Røroslista inn i Ap og SV-varmen

SAMARBEID: Arbeiderpartiet, SV og Røroslista har ingått valgteknisk samarbeid og legger beslag på fem stoler i formannskapet. F.v: Torfinn Rohde (SV), Jens Ivar Tronshart (Ap), Reindu Roland og Rune Kurås (Røroslista) og Bjørn Salvesen (SV). Foto: Tor Enget

SAMARBEID: Arbeiderpartiet, SV og Røroslista har ingått valgteknisk samarbeid og legger beslag på fem stoler i formannskapet. F.v: Torfinn Rohde (SV), Jens Ivar Tronshart (Ap), Reindu Roland og Rune Kurås (Røroslista) og Bjørn Salvesen (SV). Foto: Tor Enget Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Hans Vintervold fortsetter som ordfører de neste fire åra. Bjørn Salvesen blir varaordfører. Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti og Røroslista legger beslag på fem av sju formannskapsplasser.

Det er resultatet etter at de tre partiene har inngått et valgteknisk samarbeid som innebærer at Ap får tre formannskapsplasser, SV og Røroslista en hver. For Ap skal Hans Vintervold, Isak Busch og Anne Grethe Beck Andersen ha plasser i formannskapet. For SV er det nevnte varaordfører Salvesen, og for Røroslista kommer Reidun Roland inn i det gode selskap.

Inn i varmen

Nevnte Roland er sammen med partifelle Rune Kurås glad for at de endelig har kommet inn i varmen.

- Vi har hatt både to og tre representanter i de siste periodene, men har blitt holdt utenfor. Nå er vi endelig inne i varmen sammen med Ap og SV som vi også står nærmest politisk. Vi er ikke bitter på noen måte, men vender det andre kinnet til, sier Roland, som gleder seg til være med på å jobbe for Røros sin framtid.

Jens Ivar Tronshart er leder i Røros Ap, og understreker at det er et ønske å få med alle i den viktige jobben som skal gjøre framover – ikke minst i forhold til hvordan en skal løse utfordringene i økonomien.

Bjørn Salvesen i Røros SV er godt fornøyd både med valget og med samarbeidet de tre partiene har inngått.

- Vi må forholde oss til at Ap er storebror, og uten at de blir med på laget klarer vi ikke å gjennomføre den gode politikken vi nå får fire år til å gjennomføre. Vi skal bidra, og vi er fornøyd med at vi får varaordføreren, sier han.

Ny giv

Alle tre er enig om at årets valg har bidratt til å få flere yngre inn i det lokalpolitiske arbeidet.

- Det er utrolig morsomt at vi har fått med flere unge. Det gjelder alle de politiske partiene i kommunen. Det blir en flott blanding mellom yngre og eldre. Det er gjort en jobb med etterveksten, men det står igjen å gjøre en jobb med å rekruttere kvinner. Der har vi ikke vært flink nok, og det er et langsiktig arbeid som må gjøres, er det enige om.

Artikkeltags