Veldig stabilt - med Venstre på vipp

Artikkelen er over 4 år gammel

Sp vant valget i Tolga, men trenger fortsatt Venstre for å beholde makta.

DEL

Senterpartiet er det eneste partiet i Tolga som styrker seg såpass at de øker antall representanter i kommunestyret. De er også så tett oppunder rent flertall som det nesten er mulig å komme med 49,49 prosent av stemmene. Det betyr at Sp er avhengig av støtte for å få fortsette å styre Tolga de neste fire åra. Samtidig får ordfører Ragnhild Aashaug tilbakemelding på innsatsen etter sin første ordførerperiode med mange personstemmer, og økning for Sp som parti.

- Jeg er rørt og har felt mange gledestårer i kveld. Jeg har gjort mitt beste og prøvd å løfte saker jeg mener er viktige for Tolga. Det ser ut til at det blir lagt merke til, og det er utrolig gledelig, sier en ydmyk førstekandidat.

Sp øker med én, på bekostning av Venstre. SV og Ap beholder henholdsvis fire og tre, som sist.

Resultatet viser at det har vært ganske mye endringer på valglistene i Tolga. For Venstres del, kommer verken førstekandidat Jakob Trøan, eller dagens kommunestyrerepresentant og nummer tre på lista, Svein Gjelten Bakken, inn. Carlsen sto på andreplass, og kommer inn som den eneste.

- Målet vårt var to, og sjølsagt hadde jeg håpet på det. Det blir noe annet å gå inn i dette alene, men vi takker for tilliten vi har fått og vil søke å få gjennomslag for våre politiske saker med dette utgangspunktet, kommenterer Carlsen til Arbeidets Rett, da det kommende kommunestyret er kjent.

Det nye kommunestyret i Tolga de neste fire åra skal bestå av Ragnhild Aashaug, Leif Vingelen, Johanne Aas Rye, Øistein Aasen, Randi Ane Storhaug, Embret Rønning og Per Kolstad for Senterpartiet.

SV-gruppa beholder fire som sist, og disse blir de fire som var kumulert på lista: Bjørnar Tollan Jordet, Kjell Dalløkken, Eva Nyhus og Marit Erlien Hulbækmo.

Arbeiderpartiet får inn Morten Nyhus, Ann-Kristin Leistad Sandvik og Marit Gilleberg, tre representanter som sist.

- Vi holder stand, og må si oss fornøyd, konkluderer Morten Nyhus og Bjørnar Tollan Jordet

Sp fikk totalt til slutt 368 stemmer, og altså 49,49 prosent. Sist hadde Sp 41,6 prosent.

SV fikk 176 stemmer, mot 215 sist. Det utgjør totalt 22,56 prosent av stemmene. 

Ap fikk 147 stemmer, mot 192 sist. De har 18,85 prosent av totalen.

Venstre endte som joker sist, og blir det igjen. De har fått 71 stemmer, mot 89 sist. Venstre har 9,1 prosent.

Til forskjell fra forrige gang, er det kun fire lister. Ved valget i 2011 stilte også Frie Velgere med egen liste. Dagens kommunestyre består av Sp (6), V (2), Ap (3) og SV (4).

Den gang hadde Venstre et svakt andremandat, og etter første telling så var FV inne med en representant på bekostning av Venstre. Etter fintellingene dagen etter valget i 2011, ble det klart at FV ikke fikk plass i det hele tatt og Venstre kom inn med to. Etter forhandlinger med Sp fikk Sp ordfører og V varaordfører.

I linkene under ser du valgresultater når de blir klare

Røros

Tynset

Alvdal

Tolga

Holtålen

Folldal

Os

Artikkeltags