Vintervold får fire nye år

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Hans Vintervold ser ut til å få fire nye år i ordførerstolen i Røros. Tross tilbakegang på over 10 prosent, kan de banke på døra til SV og forhandle seg fram til hvordan posisjonene skal fordeles den neste perioden.

- Jeg er glad for at resultatet blir bedre enn målingene kunne tyde på i forkant av valget. Jeg er stolt over at meer enn førti prosent av rørosingene vil ha oss til å styre i fire år til, er den umiddelbare reaksjonen fra Vintervold når han blir møtt med jubel i partiets valgvake.

Arbeiderpartiet ser ut til å miste tre mandater og blir sittende igjen med 11 i kommunestyret. Sammen med SV, som har gjort et godt valg og ser ut til å øke fra tre til fire, kan de ta sikte på å styre Røros en ny periode.

SV gjorde et meget godt valg der de gikk fram med 3,4 prosent. Godt valg gjorde også Venstre som ser ut til å komme inn med to mandater – øker med én – og får 3,6 prosent flere stemmer enn ved siste kommunevalg.  Også Sp går fram, med to prosent, og får én representant mer i kommunestyret. 

Tross en svak framgang på 0,8 prosent og en økning fra fire til fem i kommunestyret, er neppe Røros Høyre spesielt fornøyd med valget. De hadde nok sett for seg en bedre oppslutning til partiet, og hadde et oppriktig håp om at den borgerlige koalisjonen med Sp og V skulle gi et skifte både av flertall og av ordfører. Slik gikk det ikke.

Røroslista fikk nesten samme resultat som sist – tilbakegangen var bare 0,1 prosent. Det betyr at de får fortsette med sine to representanter – det blir de to kumulerte, Rune Kurås og Reidun Roland.

Taperne i valget er Fremskrittspartiet som ikke lenger blir å finne i kommunestyret med bare 2,4 prosent av stemmene. Heller ikke nykommeren Miljøpartiet de grønne (MDG) klarte å følge opp suksessen på landsbasis, og fikk med sine to prosent av stemmene ikke nok til å komme inn i kommunestyret.

I linkene under ser du valgresultater når de blir klare

Røros

Tynset

Alvdal

Tolga

Holtålen

Folldal

Os

Artikkeltags