Tanker ved valgkampens slutt: Årets valg: stortingsvalg – eller lokalvalg?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Er årets valg et lokal- eller er det stortingsvalg? Mange stiller seg det betimelige spørsmålet. Har rikspolitikerne ( og medier med) skjønt at det er lokalvalg som gjelder akkurat nå. Er våre stortingspolitikere og landets sentrale politikere seg sitt ansvar bevisst – ved å ha en svært lav profil ved lokalvalgene våre? Godt hjulpet av media – særlig store deler av hovedstadspressen er de i samme bås. Det er fristende å si til våre sentrale politikere: Klarte dere ikke å holde fingrene av rikssak-fatet?

Kvikne og trafikksikkerhet: mindre viktig enn bompenger og motorveiutbygging?

Men hva med de som bor på Kvikneskogen og Kvikne – og bilistene som ferdes langs RV 3?

Når regjeringspartiene er blitt enige om at den 14 kilometer gjennomsnittsfarts-strekningen på Kvikne skal skrotes : har de da tenkt på at liv kan reddes og ulykker ungåes på Kvikne? Her står alt klart til bruk. Det er nærmest bare å rive ned plastposene som dekker fotoboksene så er de i bruk. Dette skal skrotes – eller i beste fall settes på vent.

Da er det svært skuffende å høre at en stortingsrepresentant fra partiet som styrer Samferdselsdepartementet sier at de vil prioritere strekninger som kan skilte med mange alvorlige ulykker og dødsulykker. Har ikke her Johnsen oppdaget at det er noe som heter forebyggende arbeider? Er det ikke bedre å forebygge enn å møte tragedier? Skuffet er jeg også over at de andre regjeringspartiene ikke har satt en stopper for en slik tankegang.

Samtidig arbeides det hardt fra mange hold for å få bygget en gang – og sykkelvei på Kvikne. Om ikke fullverdig gang- og sykkelvei, så er det foreslått en forenklet utgave. Men sjøl dette når ikke fram. Statens veivesen som har arbeidet fram prosjektet ATK – ( automatisk trafikk-kontroll) sier nei til gang- og sykkelvei lenger nord. Begge deler er trafikksikkerhetstiltak som virkelig monner. Hadde sentrale politikere engasjert seg like mye for slike tiltak som de har arbeidet med gigantiske motorveiprosjekter ( som gir krangel om finansiering så det holder) og som medfører økt bilbruk inn og ut og i nærheten av de store byer – da hadde det skjedd mye i distriktene. Kunne ikke penger i form av fartsbøter på Kvikneskogen blitt brukt til delfinansiering av gang- og sykkelveien på Kvikne?

For oss – og spesielt for kviknedølene, er dette spørsmålet minst like viktig sammenlignet med bompengesaken i sentrale strøk.

Om to år snur vi på flisa. Regner med at dere kjære sental-politikere besøker og lytter til oss i distriktene. Og få med dere pressekorpset. Dere er alle velkomne. Det er jo Stortingsvalg!

Til velgerne: bruk stemmeretten – og GODT VALG!


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken