Dysleksivennlige skoler Alvdal

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Så mange som 20 prosent av de som går ut av skolen har generelle lesevansker, derav 2-5 prosent har en alvorlig form for dysleksi. Ut fra dette kan vi anta at opp mot 15 elever i Alvdalsskolen sliter med store lese og skrivevansker. Det er svært viktig at skolen ivaretar elever med slike vansker. At dysleksi blir oppdaget og fulgt opp tidlig vil være avgjørende for utviklingen til de elevene det gjelder.

Organisasjonen Dysleksi Norge har en sertifiseringsordning hvor skolene får et godkjent – stempel som forteller at de jobber godt og systematisk med lese- og skriveopplæring. En dysleksivennlig skole er en skole med høy kompetanse og gode rutiner for å følge opp elever med lese- og skrivevansker. Skolen blir også en del av et nettverk der de kan dele gode løsinger, og utvalgte lærere deltar på samlinger hver år. De krever i utgangspunktet ikke mer ressurser enn andre skoler.

I Alvdal er ingen skoler sertifisert som dysleksivennlige. Alvdal Høyre vil fokusere på innholdet og kvaliteten på våre skoler, og ønsker derfor at skolene i Alvdal skal få en slik sertifisering og bli godkjent som dysleksivennlige. På den måten kan vi bli enda bedre til å hjelpe de som sliter med lese- og skrivevansker.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken