Dette kunne fort blitt et risikabelt prosjekt om været ikke ville spille på lag, men denne søndagen ble som de to forrige dagene på festivalen med sol og varme. Aldri før har det vel vært så mange biler og folk på Trontoppen, og til konsert med et band i norgestoppen, selveste Valkyrien Allstars, her fikk publikum virkelig en stor opplevelse på alle måter!

Spektakulært, helt enestående! Ja, all honnør til de som fikk idéen til konsertopplevelsen på toppen av Tronfjell. Sikkert ikke bare lett å få rigget opp ei scene midt i steinrøysa, med lydanlegg og det hele. Biltrafikken oppover fjellet så ut til å gå veldig greit, med oppgradert bred og flott vei siste biten fra Flattron til toppen, alle fikk parkert et sted langs veien. Mange hadde også kombinert konserten med en fjelltur i flotte omgivelser. Utsikten fra Tronfjell er upåklagelig, her er det bare å finne en steinhelle, sette seg ned, nyte medbrakt mat og drikke, og la blikket vandre mot alle kjente fjelltopper både nært og fjernt.

Denne søndagen var det også guida sykkelturer i regi av Livestock på Tronfjell. Et mekka for Mountainbike entusiaster.

Konserten:

Dette måtte også være en unik opplevelse for bandet Valkyrien Allstars. Fra å holde konserter innendørs, eller på en overbygd utescene, til virkelig å stå under åpen himmel i ei steinrøys høyt til fjells! Lydmessig var det også veldig bra. Publikum hadde plassert seg rundt omkring blant steinblokker, en del hadde også tatt med egen campingstol. Her var det plass nok - alle så ut til å trives i godværet og nyte kombinasjonen musikk og natur.

Bandet:

Valkyrien Allstars med sin frontfigur Tuva Syvertsen, er et norsk folkemusikk/folkrockband fra Oslo som ble etablert i 2003. De har gitt ut flere album og mottatt Spellemannsprisen i kategorien folkemusikk/tradisjonsmusikk. Besetningen består av: Tuva Syvertsen - vokal, fele, hardingfele, trekkspill og keyboard. Erik Sollid – vokal, fele, hardingfele og mandolin. Magnus Larsen – kontrabass. Martin Langlie – trommer. Musikken deres er fengende, og lekent med en groovy rytme.