Gå til sidens hovedinnhold

Valkyrien avslutter Livestock på toppen av Tronfjell: – Dette blir en opplevelse for hele familien

Artikkelen er over 2 år gammel

Livestock avslutter årets festival med folkrockgruppa Valkyrien Allstars 1.666 meter over havet søndag 14. juli.

Østlendingen: Det opplyser festivalen via en pressemelding .

Veien opp til Tronfjell er Norges nest høyeste bilvei, og fra toppen har man rundskue.

– Livestock har lenge drømt om å arrangere konsert på toppen av Tron, og Valkyrien passer perfekt inn i omgivelsene. Konserten runder av en helg stappfull av opplevelser, og blir den heftigste avslutningen vi kunne forestilt oss, sier festivalsjef Anne Linn V. Schärer.

Gratis konsert

Billetten til konserten med Valkyrien er bomprisen på vei opp til Tronfjell, ellers er det gratis for alle som går.

– Dette blir en opplevelse for hele familien. Tronfjell Opplevelser sørger for at bilveien er åpen helt til toppen av Tron, og Alvdal Bygdeungdomslag stiller med frivillige. Husk bare å ta med nok klær, sier Schärer.

Hun minner samtidig om at for å få med seg hele helga lønner det seg å kjøpe festivalpass før 1. juli, og at det er også siste dato for å bestille plass på årets Skogcamp og Elvecamp.

Unikt sykkeltilbud

Man kan også kombinere konsert med unike sykkelturer.

På søndag tilbyr Livestock shuttling på Tronfjellveien med tilgang til hele Tronfjells stinettverk, og for de yngre blir det sykkeltur i Tronsvanglia i regi av Team Ahlsell Cube.

Det blir også guidede stisykkelturer i fjellområdene rundt Alvdal, og mange av turene begynner allerede å bli fullbooket.

– Totalt er det allerede solgt dobbelt så mange billetter til sykling i forhold til i fjor, men det er fortsatt god kapasitet på flere turer – blant annet shuttling i Tron, sier Schärer.

Utforsker det tradisjonelle

Fra Valkyrien Allstars slapp sin selvtitulerte debutplate i 2007 – et album som raskt solgte til gull – har de fortsatt med å utforske og utfordre bruken av tradisjonelle instrumenter og gammel norsk musikk i et kontemporært uttrykk.

Bandet har vært usedvanlig aktive og har gjennom 10 år med iherdig konsertvirksomhet utviklet seg til et solid og lekent liveband som aldri spiller to like konserter.

Valkyrien består av Erik Sollid, Tuva Livsdatter Syvertsen, Martin Viktor Langlie Magnus Larsen Jr.

Kommentarer til denne saken