Varsler en ny runde med kraftig regnvær

REGN I VENTE: Det holder ikke å ta inn klærne på Østlandet torsdag og fredag. Obs-varselet sier at det er fare for både overvann, skred og at bekker og elver kan endre løp.

REGN I VENTE: Det holder ikke å ta inn klærne på Østlandet torsdag og fredag. Obs-varselet sier at det er fare for både overvann, skred og at bekker og elver kan endre løp. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fylkesmannen i Hedmark ber kommunene ta forholdsregler.

DEL

Meteorologisk institutt (MET) har sendt ut et obs-varsel for Østlandet i samaråd med NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat).

Fylkesmannen i Hedmark ber kommunene ta forholdsregler, og vurdere behov for forebyggende tiltak.

Lokalt ventes det store nedbørsmengder over kort tid i perioden torsdag kveld til fredag formiddag. Det kan komme inntil 40 mm på 12 timer, og inntil 30 mm på tre timer.

– Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, og jord- og flomskred der regnbygene treffer, heter det videre i farevarselet.

Obs-varselet gjelder alle østlandsfylkene unntatt Telemark. Det ventes å bli verst i sørlige deler av Oppland og Buskerud, ifølge yr.no.

De nordlige delene av Fjellregionen har ikke fått noe obs-varsel, og dermed ser det greit ut for publikum og aktører i Elden på Røros: Slik blir Elden-været

Sist helg var det både tordenvær og regn i Fjellregionen. Hardest rammet ble Alvdal.

Vatnet tok Tronfjellveien

Har du rett på erstatning?

Styrtregn og torden i Fjellregionen 

Artikkeltags