- Jeg tror det blir et voldsomt trøkk med turister i lavvoen i påsken. Den har plass til 160-170 personer, og her er det et godt og varmt med kokker som serverer god grillmat og drikke.

Det sier Trond Ola Hektoen på Savalen Fjellhotell & Spa.

Konsert med Trang Fødsel

Han skinner omtrent som den forjettede påskesola når han viser fram den kjempestore lavvoen ved skitrekket på Savalen. Her blir det afterski, vorspiel, musikk og fest hver dag i hele påsken. Selvfølgelig med den tradisjonelle påskekonserten Trang Fødsel alltid bruker å ha på Huldas Cafe skjærtorsdag som rosinen i pølsa for veldig mange.

- Da bruker det å være så stappfullt på kroa at golvet gynger allerede i 22-tiden, men lavvoen har så god plass at det er muligheter for de som ikke kommer inn på konserten også.  Vi vet dessuten at avstanden fra skibakken og til kroa på den andre siden av veien har vært litt lang for mange.  Nå trenger en ikke gå mange metrene fra skibakken og på afterski i lavvoen, legger Hektoen til.

Fullt belegg

Savalen har til sammen 700 gjestesenger til utleie, og så og si alt er utsolgt denne påsken.

- Det virker som om høytidene blir mer og mer familieorienterte, og at familier tar seg tid til å reise bort i to-tre dager. Nå håper vi bare at det kommer mer snø så vi får kjørt opp flere skispor. De siste to-tre årene har det vært en tendens til litt mindre snø, men mars er en veldig fin måned.   Det er nå sola begynner å titte fram med veldig bra temperaturer for å gå på ski og bruke de andre mulighetene som er her, slår Hektoen fast.

I tillegg kan han friste med hotellets velsmakende aftensbord hver kveld og spa- og velværebasseng, Nissehuset har åpent hver dag og det er lekerom, barnekino, diskotek, konkurranser, dans og karaoke.  Joda, både barn og voksne kan trygt slappe og kose seg nesten glugg ihjel på Savalen.