Varierte og spennende aktiviteter med Basecamp Os

Også i år blir det aktivitetsuke med Basecamp Os. Fra mandag 20. juli håper de ivrige ildsjelene på å få med seg folk fra hele Fjellregionen.

DEL

- Det blir et variert program, med aktiviteter for alle. Alle tilbudene er ment å være lavterskel for folk i alle aldre, sier Anders Horten, styreleder i Basecamp Os.

På flere av aktivitetene vil det være gode muligheter for å teste seg selv uansett nivå, spesielt gjennom at enkelte aktiviteter får innslag av konkurranse. Alle aktivitetene foregår i uke 30.

Topptur og klatring

Som tidligere år sparkes aktivitetsuka 2020 i gang med en topptur, som i år legges til toppen av Forollhogna.

- Som vanlig møtes vi på Spar Os for samkjøring. Planen er å benytte nyetablert parkeringsplass ved Åsvollen, for så å gå Pilegrimsleden innover til Forollhogna, med retur via “normalruta”. Gode tursko, mat og drikke er viktig, minner Horten på.

På Storstenen i Hådalen på Røros, pusset Basecamp Os i 2017 fram klatreruter og boltet toppanker. Tirsdag går turen hit, om det er oppholdsvær.

- Vi stiller med utstyr. Det er en fordel å ha prøvd klatring en gang tidligere inne før man prøver seg ute, men det er ikke et krav.

Spennende onsdag

Onsdagen er satt av til en artig multisportkonkurranse. Planleggingen av denne er ikke helt spikret, men arrangøren lover både sykling, klatring og vannaktiviteter.

- Vi anbefaler alle å sette av denne dagen, sier Anders Horten, og legger til at til akkurat denne aktiviteten ønsker de påmeldinger på mail eller Facebook, og gjerne lag på 3-5 personer.

Elvepadling med våttkort

Torsdag og fredag blir det grunnleggende kurs i elvepadling, et kurs over to dager der du vil motta våttkort fra Norges Padleforbunds kursstige ved enden av kurset. Ingen forkunnskaper er nødvendig for å være med på dette kurset, og alt nødvendig utstyr er inkludert.

- Om du har tatt det grunnleggende kurset i elvepadling, enten om det er nå eller tidligere, kan du fortsette videre med et sikkerhetskurs i elvepadling lørdag og søndag. Mer informasjon om alle aktivitetene finnes på våre nettsider, sier styreleder Horten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken