Her var det 42 minus i natt!!!

Kulde i Folldal

Kulde i Folldal Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Folldal var landets desidert kaldeste sted natt til onsdag. Folldal er registrert med 42 minusgrader.

Tynset var onsdag morgen registrert med 37,5 minusgrader og Alvdal med 30,8 grader.

Onsdagsmorgenens offisielle registrering fra Meteorologisk institutt viser at Røros var registrert med 35, 4 minusgrader, Sølendet i Brekken 27 minusgrader.

– Dette er den laveste temperaturen vi har sett i landet denne vinteren, informerer vakthavende meteorolog hos MET, Per Egil Haga til Østlendingen. Ifølge Haga skal det fortsette.

– Det er ikke så ofte vi ser så lave temperaturer. Her er Folldal på førsteplass, og Tynset på andreplass. Det er kaldt mange andre steder i landet også som for eksempel Finnmark, men disse to topper klart listen. Årsaken er kuldefronten fra Sibir, og et høytrykk som ligger over området. Høytrykket gjør at det er lite vind og skyer, som igjen gir det kalde vinterværet.

– Høytrykket skal svekkes noe inn mot helgen. Da vil man få mildere luft og noe mer skyer. Det vil nok fortsatt være lave temperaturer, men ikke den sprengkulden vi ser nå, sier Haga.

FIAS melder også om det i dag er for kaldt å kjøre renovasjon i hele regionen. - Værmeldingene melder svært kaldt i hele regionen ut uka. Avlyst henting blir utsatt til neste ordinære rute, melder Arve Fossen i FIAS.Artikkeltags