Sol i nord og grått og vått i sør på nasjonaldagen

Oslo  17.mai 2014. Barnetoget på slottsplassen, foreldre og barn vifter med flagg og hilser kongefamilien på slottsbalkongen.  
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Oslo 17.mai 2014. Barnetoget på slottsplassen, foreldre og barn vifter med flagg og hilser kongefamilien på slottsbalkongen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det blir for det meste grått og vått i Sør-Norge på 17. mai, men i Nord-Norge vil solen titte ofte fram mellom skyene.

– Hovedstaden og resten av Østlandet vil trolig våkne til regn, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB.

Nedbørsfronten vil imidlertid bevege seg østover mot Sverige i løpet av dagen, noe som kan føre til at enkelte solstråler bryter gjennom skylaget. Likevel er det også utover ettermiddagen og kvelden fare for regnbyger på Østlandet, selv om det blir mindre grått enn i morgentimene.

Litt sol på Sørlandet

Aust-Agder og Telemark får sannsynligvis det beste været i Sør-Norge, med sol og oppholdsvær, og liten fare for byger. Vest-Agder vil derimot få regn i løpet av dagen, i likhet med Vestlandet.

– På Vestlandet sør for Stad vil nok ikke folk se solen i det hele tatt. Bergen vil trolig våkne til regn, og det blir mer regn utover dagen, forteller Moxnes.

I Møre og Romsdal blir det også byger i løpet av dagen, men her vil solen kunne titte fram mellom skyene. Også i Trøndelag blir det en grå himmel, med mulighet for enkelte byger.

– Samlet sett blir det i Sør-Norge stort sett paraplyvær, sier Moxnes.

Oppholdsvær og sol i nord

 I Nordland sør for Bodø blir det sol, men fare for litt regn. Innbyggerne nord for Bodø får derimot trolig landets beste vær på nasjonaldagen:

– Her blir det nok veldig fint. Det blir oppholdsvær og lange perioder med sol, men det blir litt mer skyer i Finnmark enn i Troms, forteller Moxnes. Spitsbergen vil også få fint vær på nasjonaldagen, med enkelte snøbyger natt til 17. mai, men oppholdsvær og sol på selve festdagen.

Kjølig over hele landet

Uavhengig av om regnskyene truer, eller solen titter fram, er det få som risikerer å svette i bunaden:

– Det blir kjølig over hele landet, forteller Moxnes.

Statsmeteorologen spår at det blir rundt 13 grader i Oslo, og mellom 10 og 11 grader i Kristiansand. I Bergen og Trondheim vil gradestokken ikke krype over 10-tallet, mens innbyggerne i Tromsø kan belage seg på mellom 8 og 10 grader. (©NTB)

Artikkeltags