Rakfisk-NM for 15. gang!

RAKFISK OG TILBEHØR: Rakfisk fra Stensaas Reinsdyrslakteri. Bildet ble tatt under Rakfisk-NM i 2017.

RAKFISK OG TILBEHØR: Rakfisk fra Stensaas Reinsdyrslakteri. Bildet ble tatt under Rakfisk-NM i 2017. Foto:

Av

Førstkommende helg arrangeres NM i Rakfisk for 15. gang på Vauldalen Fjellhotell. 

DEL

Rakfisk er populært å spise på høst- og vinterstid, og over hele landet. Det er mange produsenter, og på Vauldalen Fjellhotell kårer en jury på seks den fisken de mener er Norges beste. Det konkurreres i to klasser: oppdrettsfisk og villfisk.

Starter fredag

NM starter fredag 8. med tradisjonsrik kanefart til Volldalskoja. Her får gjestene et møte med lokal mattradisjon, underholdning og flammer på åpen ild.

Smaksjobben for juryen starter lørdag formiddag, og under rakfiskgallaen om kvelden blir vinnerne presentert. I tillegg er det underholdning av Dalarna Femund Spellmanslag og dans til BL union.

Tradisjonsrik mat

Rakfisken har særlig lange tradisjoner på Rørosvidda. Den ble ikke brukt bare som vintermat. Man spiste rakfisk også om sommeren. Alt på fisken ble brukt. Skinnet grillet man på glørne i ovnen og ble spist som snadder til grøten.

Vauldalen Fjellhotell er en familiebedrift. Vertskapet har med stort hell satset på å holde i hevd de lokale mattradisjonene. Noe som også vil sette sitt preg på NM-helga.

Artikkeltags