Drop-in-dåp er en fullverdig dåp, men rammen er annerledes. Her kan man møte opp uten de store forberedelser eller lage sammenkomster. I utgangspunktet er drop-in-dåpen i Tynsetkirka beregnet for folk som tilhører Nord-Østerdal sogn.

- Det er da ikke nødvendig med verken dress eller bunad. Det kan være flere grunner til at man ikke ser seg i stand til å ha en tradisjonell dåp. Noen kan kjenne press for å holde store selskap. Noen kan synes det blir mye fokus på seg og sine ved en dåp i ei vanlig gudstjeneste. Og derfor kan dette være et fint alternativ, sier trosopplærer Trond Gellein Løkken.

Uten avtale

Verken dåpskjole, selskap eller dyre gaver er avgjørende når noen skal døpes.

- Derfor har vi dette tilbudet, på en helt vanlig lørdag. Det kan være at for den som ikke ble døpt som barn, kan veien til døpefonten virke lang. Denne formen for dåp vil derfor gjøre det enklere å bli døpt, enten du er ung eller gammel. Det betyr at man kan komme som man er – og uten avtale, legger sogneprest Tina Solbakken til.

Enklere – men fullverdig dåp

Drop-in-dåpen går ordentlig for seg. Og det er ikke en «lettvinn-dåp», men den er enklere å gjennomføre. Dåpsfølget må i utgangspunktet stille med to faddere (fadderne må være minst 15 år og foreldrene kan ikke være faddere). Skulle det ikke være faddere med, vil noen tilknyttet menigheten være faddere/dåpsvitne.

Organist

Før selve dåpen blir det en dåpssamtale med en av prestene og det er registrering. Prestene som stiller denne dagen er Tina Solbakken og Jon Olav Ryen. Etter dåpssamtalen og registreringen vil dåpshandlingen foregå i kirka. Her er også organisten på plass. Det er mulighet for å låne dåpskjole eller dåpskappe for de som ønsker det. Etter dåpshandlingen blir det mulighet for kaffe/te og bløtkake eller andre kaker i menighetshuset.

Smitteversreglene vil naturligvis bli overholdt.

Bildetekst: