Gå til sidens hovedinnhold

Vi må halvere utslippa. Ikke antallet ulv

Senterpartiet håner de som rammes av klimaendringer.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Klimaforskere har varslet det i årevis – nå ser vi at det skjer. Det er et av hovedfunnene i FNs klimapanels nye hovedrapport.

Senterpartiet er Hedmarks største parti, og driver en fullstendig uansvarlig valgkamp. Vi må snakke om at vi skal kutte utslipp, ikke gjøre antallet rovdyr til hovedsak i valgkampen.

Les også

Vil halvere ulvebestanden: – Har passert bristepunktet

Sommeren har vist oss en verden i brann. Temperaturrekorder over hele kloden, nedbørsrekorder i Norge, skogbranner og flom i Europa. Mens alvoret med klimaendringene synker innover oss, prøver Trygve Slagsvold Vedum og Emilie Enger Mehl å gjøre ulvebestanden i Norge til den viktigste saken i Hedmark. Det er komplett uansvarlig og et hån ovenfor de som rammes av klimaendringer her og nå, og ovenfor barna våre som skal arve kloden.

Vedum sier at han vil lytte til folk. Alle undersøkelser viser at de fleste nordmenn mener at klima er den viktigste saken, og at de vil akseptere like tøffe politikk som under håndteringa av koronapandemien for å nå klimaavtalen.

Da må vi som politikere ta ansvar for det som er de viktigste sakene, ikke drive avledningsmanøvere for å sikre seg selv gjenvalg.

Kommentarer til denne saken