Nord og Sør er historie, her er den musikalske hyllesten til et samlet Trøndelag

Låta «Trønder» markerer sammenslåingen av Trøndelag.

Artikkelen er over 2 år gammel

Låta «Trønder» markerer sammenslåingen av Trøndelag.

DEL

Den ferske musikkvideoen ble for første gang spilt av for fylkestingsrepresentantene under samlingen i Namsos onsdag kveld.

Den ferske musikkvideoen spilles av for fylkestingsrepresentantene under samlingen i Namsos nå i kveld.

-Dette har blitt en liten perle av en musikkvideo. Den er morsom, selvironisk og vakker. Jeg må innrømme at jeg ble rørt av alle de fine folkene og bildene fra alle krinker og kroker av Trøndelag som synger på den fengende melodien, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik.

- Jeg har fått den på hjernen og nynnet på den jevnlig siden jeg hørte den første gang, og nå er jeg glad for at den blir tilgjengelig for hele Trøndelag og resten av landet, sier Sandvik.

Folk over hele Trøndelag har altså medvirket på musikkvideoen: et gospelkor i Rørvik, en Sorgenfriselger i Trondheim, Nidarosdomens guttekor, studenter, barn, bønder, kjente folk som Idar Vollvik, Petter Northug, Ane Dahl Torp, Lisa Tønne, Mona Grudt og mange flere.

Man hører også et parti sunget på sørsamisk.

Teksten og musikken til «Trønder» er laget av Mads Bones og Kyrre Havdal. Musikkproduksjon er Tore Thorvaldsen Sandbakken. Musikkopptak, Ambolt Audio. Filmen er laget av BERRE kommunikasjonsbyrå.

Artikkeltags