Etablererkurset går over fem tirsdagskvelder, og starter opp på Kompetansesenteret i Tynset 17. oktober. Det skriver Mali Hagen Røe, i Klosser Innovasjon, og Martin Hulbækmo i Rørosregionen næringshage i en pressemelding.

- Kurset er en kombinasjon av samlinger og bruk av digitale verktøy som både vil inspirere deg og lede deg gjennom prosessen med å lage din forretningsplan, sier Mali Hagen Røe i Klosser Innovasjon.

Nettverk med andre

Det er Klosser Innovasjon og Rørosregionen næringshage som i samarbeid leverer etablererkurset på Tynset, på oppdrag av Innlandet fylkeskommune.

- Etablererkurset gir et godt nettverk med andre som også er i startfasen på å utvikle og avklare sin forretningsidè, sier Martin Hulbækmo i Rørosregionen næringshage.

Kurset passer for alle som tenker på å starte bedrift eller som har konkrete planer om å starte bedrift.

- Her vil du få jobbe med din egen forretningsplan, hvor du blant annet må tenke over hva du skal levere, hvem som er kundene dine og hvilke samarbeidspartnere du trenger. Du må også tenke gjennom hvordan du skal selge, hvordan skape fortjeneste osv, sier Hagen Røe.

Den første kurskvelden er gratis, men du må være påmeldt selve kurset for å kunne delta. Påmelding gjøres her: https://etablererkursinnlandet.no/ Frist for påmelding er 10. oktober.

- I tillegg til selve kurset, så får du også tilbud om veiledningstimer i etterkant av kurset, individuelt eller i grupper, for temaer som du spesielt ønsker å få belyst, sier Hulbækmo.

Her vil deltakerne også kunne få mere kunnskap om de offentlige støttede virkemidlene som inkubator og næringshageprogram.

Tolket forkurs for ukrainere

Det tilbys også noe helt nytt denne høsten; et tolket forkurs som dagskurs for ukrainere bosatt i Nord-Østerdal, og som har tanker eller ideer rundt det å starte egen bedrift. Forkurset er gratis og arrangeres i Storsalen i Tynset kulturhus fredag 6. oktober.

- Her vil det bli mulig å melde seg på det ordinære etablererkurset i etterkant, sier Hagen Røe, som allerede har mottatt over 30 påmeldinger til forkurset.

Dette kurset vil blant annet gi kjennskap til enkle skatteregler, Brønnøysundregistrene og det å bruke Altinn, samt en innføring i den norske modellen for skatt og merverdiavgift.