På Røros har Jan Erik Øvergård tatt initiativ til å arrangere et uformelt forfattertreff på Kaffestuggu fredag ettermiddag. Øvergård er styremedlem i Forfatterforbundet og rørosarrangementet foregår samtidig med at Forfatterforbundet har tilsvarende sosiale treff over hele landet.

Forfatterforbundet er en fagforening som er åpen for alle skjønnlitterære forfattere som har minst en utgivelse å vise til.

– I tillegg er det også mulig å bli aspirantmedlem, for studenter og andre som ennå ikke har kommet til utgivelse, men som arbeider seriøst med et forfatterskap. Forbundet har tidligere hatt sosiale treff litt ulike steder i landet, og vi har erfart at det er nyttig og givende å kunne møtes på denne måten, for å snakke sammen og utveksle erfaring, uten at det nødvendigvis må være noe fast program, sier Øvergård.

Treffene er åpne for alle forfattere, også de som ennå ikke har utgitt noen bok, men som går svanger med planer, og kanskje kan ha glede og nytte av å snakke med noen som alt har utgivelser bak seg.

– Vi er så langt ti påmeldte til treffet på Røros, med en gruppe som representerer alle aldre og for så vidt også alle stadier, fra veletablerte forfattere til de som ennå ikke har debutert. Jeg tror det blir et spennende og givende treff for alle – og forhåpentligvis kan dette og lignende møter bidra til å være litt fødselshjelp for unge kreative sjeler. Vi må jo prøve å ta vare på Røros sitt renomme som ledende kulturkommune også i årene som kommer.

– Arrangementet er åpent for påmelding, enten på Facebook eller de som ønsker å delta kan sende en e-post til undertegnede, sier Øvergård. Treffet er fredag ettermiddag klokka fem. E-postadressen hans er [email protected]

Sjøl debuterte Øvergård i 2013 med serien Rosemalt som han utga sammen med medforfatter Annikki Torgersen. Paret skriver under pseudonymet Annikki Øvergård, og har også skrevet seriene Anna fra Røros og Cathinkas Døtre sammen.