– Her kan man møte kjente og ukjente, folk med og uten tilknytning til regionen. Alle som møtes i Vulkan Arena 26. mars skal få en følelse av å komme Hematt – uansett hvor man er fra. Det er samme følelsen vi ønsker å skape på Stormoen i juli, sier festivalsjef for Livestock Sunniva Brennmoen Strypet.

Kvelden vil være spekket med underholdning av forskjellig slag samtidig som bedriftene fra Fjellregionen står på stand for å slå av en prat med mulige tilflyttere og tilbakeflyttere. Dette for å bygge relasjoner mellom potensielle arbeidstakere og næringsliv, samtidig som det skal skapes oppmerksomhet og kunnskap om bomuligheter og arbeidsmarked i Fjellregionen.

– Vi gleder oss stort til Hematt 2022, endelig kan vi samles igjen! Vi oppfordrer lokalt næringsliv til å delta slik at vi sammen skaper den attraktive møteplassen for unge voksne, bedrifter og kommuner i regionen vår. Og at vi sammen skaper synlighet, sier leder for Interkommunalt Politisk Råd for Nord-Østerdalen Runa Finborud.

– Det er utrolig viktig å få synliggjort bredden i næringslivet vårt, og rekrutteringsutfordringer er det mange bedrifter som opplever. Derfor er det utrolig viktig at både små og store bedrifter fra regionen deltar på arrangementet 26. mars, så det er bare å sette av dagen i kalenderen, sier daglig leder Mali Hagen Røe i Klosser Innovasjon Tynset.

– Med et arrangement som Hematt har vi muligheter for å skape gode ambassadører for regionen, men også komme i direkte kontakt med potensielle tilflyttere. Kanskje de kan utfordre oss litt? Jeg håper og forventer at vi gjennom et møtepunkt på tvers bedrifter, frivillige organisasjoner og kommuner, kan bidra til å løfte felles utfordringer tilknyttet rekruttering. Gjengen i Livestock er ekstremt dyktige og det var en fryd å samarbeide med de i 2019, så vi ser frem til å nok en gang være med Hematt 26. mars, sier Olin Steinsvik fra Rørosregionen næringshage.

Alvdølen Martin Holmen, kjent fra flere radioprogrammer i NRK og som programleder for VG-lista på Rådhusplassen i 2017, skal blant annet ha sofaprat med flere spennende gjester. I tillegg blir det konsert med noen av Livestocks headlinere. De kan ikke røpe alle detaljer ennå, men oppfordrer til å følge med når programmet slippes senere.

Arrangementet arrangeres av Livestock i samarbeid med Interkommunalt Politisk Råd for Nord-Østerdal (IPR), kommunene i Røros-regionen, Klosser Innovasjon og Rørosregionen Næringshage. Målet er å trekke både bedrifter og publikum med røtter fra hele regionen for å vise frem mangfoldet vi har. I år er det gratis inngang for både publikum og bedrifter.

Hematt ble for første gang arrangert i 2019, og fylte opp lokalene på Vulkan Arena til en trivelig kveld med blant annet mingling, sofaprat med Torfinn Borkhus, og konsert med Charlie Rackstead.

– Vi håper dere setter av datoen og blir med oss for å feire at vi endelig kan samles igjen og feire alt det flotte som skjer i regionen vår. Og enten du er ute etter ny jobb eller bare en øl med venner i trivelig lag er alle like velkommen, avslutter festivalsjef Brennmoen Strypet.

Festivalsjefen lover at all informasjon rundt arrangementet kommer ut fredag, både for næringslivet og publikum.