Alle medarbeidere gleder seg til å feire 60 års-jubileet: Det har hele gjengen virkelig fortjent, synes daglig leder. Tor Strypet har lengst fartstid i firmaet. Startet allerede i 1979. (Noen medarbeidere var dessverre ikke tilstede da bildet ble tatt.) 3. rad bak fra v: Stian Grue, Jarl Sander Grue, Morten Nordmoen, Steinar Sandnes. 3. rad høyre side av bilen: Trond Kjetil Enget, Mette Kuraas, Jens Martin Drøyvold, Tomas Veselis 2. rad bak fra v: Damir Ivancevic, Arnt Erik Olsen, Lars Inge Ytterhaug 2. rad høyre side av bilen: Olav Brynhildsvoll, Rune Fredheim, Per Inge Måna. 1. rad fra venstre: Per Johan Kverndal, Ulf Tuveng, Tor Strypet, Arnfinn Bakken, Terje Løkken.

Annonsørinnhold fra

Når kjøregleden er så stor at du glemmer å stoppe

Hos Tolga Bil møter vi Kristofer Storruste. Han kjøpte sin første bil hos bilforhandleren i 1975. Siden har han vært trofast kunde, og den bilinteresserte pensjonisten  har ingen planer om å slutte med det.

– Ja, jeg kjøpte jo min første bil hos Tolga bil før jeg var 18 år og hadde tatt lappen, forteller Kristofer.

Den gangen holdt Tolga Bil til i Caltex-en på Tolga, den gamle bensinstasjonen.

- Det var en Austin Cambridge. Stiv bil og helt uten former. Jeg betalte 1000 kroner for den. Det var et reparasjonsobjekt, og jeg måtte bytte fjærer og litt småtteri. Ikke noe problem, for jeg fikk låne verkstedet til Tolga bil. De var veldig greie helt fra starten, skjønner du, forteller Kristofer.

Senere kjørte han Austin-en opp til Bodø, der han avtjente verneplikten i luftforsvaret.

– Det var jo andre tider, men folka på Tolga Bil er fortsatt alle tiders karer. Bilen ble på en måte starten på et livslangt forhold, kan du si.

Road surface, Footwear, Sky, Shoe, Cloud, Tree, Sleeve, Asphalt, Plant, Gesture

Gammel kjærlighet

For Kristofer har ikke bare vært fornøyd med folka hos Tolga Bil, han har også vært fornøyd med hver eneste bil han har kjøpt hos dem. Og han har mange gode minner fra bilene.

Den gule Mazda-en fra starten av 1980-tallet var stilig, synes han. For ikke å snakke om den moderne og sporty kombi coupe-modellen av Mazda 625 som han og kona kjøpte i 1984. Da ekteparet fikk trillinger, trengte de en større bil. Tolga Bil var forhandler av Citroën, og skaffet familien en Citroën CM.

Kombi-coupeen forble i familiens eie helt frem til for et par år siden. Gammel kjærlighet ruster ikke, men det var ikke lenger mulig å få tak i nye calippere.

GOD KUNDE: Kristofer (til venstre) og Arnt Erik hos Tolga Bil.

Tolga Bil er forhandler av Mazda, Eik landbruksutstyr og traktorer fra Fendt, Valtra og Massey Ferguson.


Vi utfører salg og service av bil og landbruksmaskiner, og er merkeforhandler av Mazda, Massey Ferguson, Fendt og Valtra. I tillegg til mekanisk verksted har vi også karosseri og lakkavdeling. Våre verksteder reparerer alle typer bilmerker og landbruksmaskiner. Er uhellet ute og du trenger assistanse langs veien, kjører vi Falck bilberging. Må bilen på verksted har vi leiebiler til disposisjon.

Vi er der når du trenger oss!


Rørosveien 2161
2540 Tolga


Telefon: 62494850
Epost: [email protected]


Tolga Bil

Glemte å stoppe

Familien på fem kjørte på campingferie til rivieraen og Saint Tropez på 90-tallet. Der bodde de i telt nede ved stranda. Etter noen dager begynte de å kikke på kartet etter nye eventyr, og oppdaget at Monaco var rett rundt hjørnet. Det bar av sted for å oppleve fyrstedømmet.

– Men du vet det, vi hadde så bra driv på motorveien at vi rakk jo ikke å stoppe før vi hadde passert grensa til Italia. Da tenkte vi at vi like godt kunne få med oss det skjeve tårn i Pisa. Det var jo fort gjort, og da satte vi kursen mot Venezia.  Og Brennerpasset, vet du … men det må jeg fortelle om en annen gang!Motor vehicle, Military person, Trousers, Black, Coat, Style, Black-and-white

LANG HISTORIE: Ansatte feiret åpningen av nye lokaler i 1980.

Bekymringsfritt bilhold

Selv om Kristofer har vært mer enn fornøyd med den kjøregleden bilene har gitt ham opp gjennom årene, er han klinkende klar på hva som virkelig har betydd noe gjennom 47 år som kunde hos Tolga Bil:

– Folka så klart! Det er folka hos Tolga Bil som er det viktigste. Det er de som gjør at det er bekymringsfritt for meg å ha bil. Er det en lampe som lyser når jeg kjører et sted på Finnmarksvidda, tar jeg bare en telefon til verksmesteren. Da føler jeg meg trygg når jeg får snakket med de. Sånn skal bra service være, fordi det er trygt.

Nærheten til en lokal bilforhandler betyr også mye.

– Jeg synes det er viktig å bruke de lokale butikkene, bensinstasjonen og bilforhandleren. Her er jeg kjent og trives.

Sønnen Stein er enig. Han arvet ikke bare foreldrenes Mazda, han arvet også bilforhandleren Tolga Bil og er blitt neste generasjon fornøyde kunde. Selv kjører han en Mazda CX-5.

– Jeg spiller basket i Røros IL, og er en del på farten på fritida. Da er det greit å ha en Mazda med godt grep på krevende veier i regionen hele året.

NESTE GENERASJON: Sønnen til Kristofer, Stein, er også kunde hos Tolga Bil.

Stor på landbruksmaskiner

Tolga Bil har en landbruksavdeling som med årene har blitt vel så stor som bilavdelingen. Hemmeligheten bak denne veksten er at de strekker seg langt for å hjelpe bøndene i regionen og er en viktig støttespiller for landbruket. Innhøstinga for bøndene er en kort og intens periode, det innebærer hard belastning på utstyret. Og når uhellet er ute, fikser folka på Tolga Bil problemet.

Ulf har jobbet i landbruksavdelinga til Tolga Bil i 30 år og har så vidt tid til å bekrefte at det stemmer.

– Akkurat nå kom det en bonde inn som hadde fått skadet rundballepressa. Det går jo ikke midt i grashøsten, så da fikk han leie ei presse som vi bruker til demo til vi får fikset hans egen, forteller han.

– Kundene våre bor alt fra 500 meter til 12 mil fra oss, og vi gjør alt vi kan for å hjelpe hver enkelt.

Fem regler for lister

  • Dette er eksempel på lister/bullet points. Her legger man inn en slik type innhold
  • Begynn hvert punkt med stor forbokstav.
  • Punkter som består av to eller flere ord skal av­sluttes med punktum.

  • Punktum er valgfritt i lister der alle punktene består av ett ord.

  • Punkter med og uten punktum skal ikke blandes i samme liste. Enten har alle punktene punktum, eller så har ingen av punktene punktum.

  • I norskspråklig sammenheng skal det ikke være punktum bak tall eller bokstaver som nummererer lister.
Jeg synes det er viktig å bruke de lokale butikkene, bensinstasjonen og bilforhandleren. Her er jeg kjent og trives

Kristofer Storruse, trofast kunde hos Tolga Bil

Crescent
Velkommen til Tolga Bil
Tolga Bil feirer 60 år.
Ikke alle verksted er så heldige å ha kvinnelige ansatte. Mette Kuraas har vært ansatt siden 2017. Det gjør noe med miljøet å ha begge kjønn representert i bilhallen.
Motor vehicle, Automotive tire, Hood
Stian Grue jobber på karosseriavdelingen. Han jobber nå med sitt tredje fagbrev Han har fagbrev i mekanisk lette kjøretøy og karosseri/oppretting og nå holder han på med fagbrev i lakkering i tillegg. En allsidig mann å ha på huset.
Automotive tire, Motor vehicle, Wheel, Car, Hood, Building
Gode relasjoner til kundene er viktig for Tolga bil.
Smile, Sleeve, Gesture, Sunglasses