Gå til sidens hovedinnhold

Ståplasser i buss Røros –Tynset 17. september 2018, hva gjør Hedmark Trafikk

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Først og fremst er det bare å beklage at det ikke ble en god og sikker opplevelse på linje 981 fra Røros til Tynset med avgang 0630 fra Røros.

Hedmark Trafikk FKF har tatt tak i dette sammen med vår operatør, Trønderbilene, og det er allerede etablert en løsning med overgang til en annen buss på Tolga for en del av passasjerene som skal videre til Tynset. Etter at dette ble gjort har det ikke vært problemer med ståplasser på denne avgangen.

Det optimale fra et sikkerhetsmessige perspektiv er at alle som reiser med kollektivtransport får sitteplass med belte slik vi gjør i bil. Og like naturlig bør det være å sette på seg belte i bussen som det er i bilen. Det tror jeg vi alle kan være enige om.

Alle elever med rett til skoleskyss i Hedmark skal ha sitteplass med belte; en bestemmelse Hedmark Trafikk FKF følger opp gjennom å dimensjonere skoleskysstransporten ut fra antall skyssberettigede elever. Oppstår det situasjoner der dette ikke er oppfylt, har det høyeste prioritet å løse dette raskest mulig. Samtidig er alle våre busser åpne for publikum hvilket betyr at ingen kjøres fra så lenge det er ledig godkjent plass på bussen.

Vi og våre transportører tar sikkerheten til passasjerene på alvor. Heldigvis har vi hatt svært få ulykker med personskade, hvilket jeg tror kan tilskrives flere forhold; trafikkbilde generelt og veistandard, materiellet som brukes og ikke minst kjørestilen til sjåførene.

Kommentarer til denne saken