Gå til sidens hovedinnhold

Medaljens forside

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Rødt gjør det svært bra om dagen. Nordmenn setter tydeligvis pris på politikere som gjør det samme etter valget som vi lovte før valget.

Rødt er et parti som jobber konsekvent for å minke de sosiale ulikhetene nasjonalt. At det gjør at Kristin Clemet som leder den sterkt høyreorienterte tenketanken Civita angriper Rødt, er bare å forvente.

At Arbeidets Rett, som er en avis med røtter i arbeiderbevegelsen faller så lett for retorikken hennes i sin leder 20/4 er derimot mer skuffende. Det stemmer nemlig ikke som Clemet påstår, at vi nesten ikke får spørsmål om programmet vårt og samfunnssynet vårt. Det som irriterer Clemet er nok heller at vi har gode svar.

Arbeidets Rett har rett i at Rødt vil øke skattene, men avisen hopper over hvem vi skal øke skattene for. Rødt skal nemlig sørge for at også Clemets finansiører må betale skatt. De som i dag har milliarder syltet ned i skatteparadiser, og som ser på milliongaver til dagens regjeringspartier som fornuftige investeringer, som de får tilbake i det mangedobbelte i skattekutt fra Siv Jensen. Dette betyr at alle vi vanlige lønnsarbeidere må betale mer enn vi ellers måtte gjort, og at vi møter stadige kutt i velferdstilbudene våre.

Det er også riktig at vi vil ta imot flere flyktninger, men i motsetning til Clemet, Høyre og Frp vil vi ikke skape flere flyktninger. Partiene i den sittende regjeringen er blant de som i sterkest grad har støttet opp mot USAs "krig mot terror" som har skapt mer terror og ekstremisme, og har bidratt kraftig til de store flyktningstrømmene vi ser i verden i dag. Når vi bidrar til å bombe fattige land til kaos, får vi også ta vår del av ansvaret i å ta imot noen få av alle de flyktningene vi skaper. Men først og fremst vil vi i Rødt slutte å bidra til volden.

Vi i Rødt ønsker oss et samfunn uten klasseskiller, hvor alle mennesker har reelt like muligheter. Her er vi ikke i dag. Men Clemet og Retten har rett i at vi ikke beskriver i detalj hvordan vi vil komme oss dit. Som et gjennomgående demokratisk parti er det selvsagt ikke noe vi i Rødt skal bestemme. Det må den norske befolkningen steg for steg få bestemme sjøl.

Kommentarer til denne saken