Ikke nok å kritisere andre

Ivar Østby. Foto: Privat

Ivar Østby. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I kjølvannet av AUF i Trøndelag sitt representantskap, samt, Amcarklubben mange eventyr i gatene, finner vi oss nå i et politisk og kulturelt ladet Røros. Selv kan jeg nok ikke skryte på meg å ha vært like mye involvert i Amcarklubben som jeg har i representantskapet, men jeg føler likevel at det er verdt å nevne at arrangementer som nettopp dette. Ikke fordi ingen dukket opp for de heller velformede bilene, men fordi ikke alle slike sammenkomster blir holdt like høyt når man snakker om Røros som kulturkommune.

Derfor, la meg takke Røros Amcarklubb for en ordentlig opplevelse i helga, og la meg prøve å gjengjelde den gaven det var å observere bilene med et forsøk på å gjøre godt hvor det kan oppleves at Arbeiderpartiet ikke var gode nok.

Fordi det er, uansett hva man kan bli fristet til å føle, ens eget partis skyld, samt ens egen skyld, når man ikke får brakt frem meldingen om politikken man vil drive. Ikke nødvendigvis fordi man ikke har gjort nok, men fordi man gjorde feil ting; man sa feil ord i feil situasjon, og plutselig er fokus “hvorfor Frp suger” når det skulle vært “Hvordan Arbeiderpartiet kan hjelpe folket.”

Når folk på Amcarklubben, folk som stemte alle forskjellige partier, forklarte hvorfor de følte seg sviktet kom det ofte ned på èn grunn: “Jeg visste ikke helt hva jeg stemte på hvis jeg skulle stemt Ap. Hva ville dere egentlig?”. Nå, selv om de fleste som leser allerede vet det, vil jeg påpeke helt konkret hva vi ville, samt, hva vi vil. I denne ukens runde kjører vi yrkesfag, men jeg kan love at det blir oppfølgere med andre temaer.

Arbeiderpartiets partiprogram, vedtatt av representanter fra hele landet, lyder ordrett:

-“Flere læreplasser: Alle kvalifiserte søkere skal få tilbud om læreplass.”

-”Gjøre det lettere å bytte fra studiespesialisering til yrkesfag.”

-”Legge til rette for fleksible løp i flere utdanningsprogrammer, hvor elevene kan veksle mellom skole og arbeidsliv gjennom uken.”

-”Bevilge minst en milliard til yrkesfag i neste periode for å sikre bedre kvalitet i opplæringa, tettere samarbeid med arbeidslivet og læreplass til de som er kvalifisert til det.”

-”Tilrettelegge for for praksis gjennom hele yrkesfagsopplæringen.”

-”Oppdatere utstyr på yrkesfagskolene slik at opplæringen blir mer relevant.”

I sum: Yrkesfagene skal ikke bare gjøres til et valg som garanterer kompetanse og erfaring fra jobblivet, men det skal gjøres til et valg som kan tas uten den “hva om”-klumpen i magen. Det skal, uten at det vil koste den generelle person noe som helst mer i skatt. Om noe vil det, som partiprogrammet lover på temaet skatt, bli mindre skatt for alle som ikke tjener over 900 000 kroner i året.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken